Nu är en bra period att dela perenner. Jag använder mig av 100% kompost till i stor sätt allt. Jag har dock märkt att komposten kan bli lite för fuktig för perenner på vintern, därför göra jag detta på våren så att de hinner rota sig. Träd och buskar krukar jag dock upp på hösten. De verkar tåla det.

Jag har knappt delat perenner tidigare eftersom jag tyckte de jag hade hemma var tråkiga. Efter att ha handlat för rätt mycket pengar ändrade jag mitt tankesätt. Jag har för det första inte råd att köpa en massa blommor, sen har jag nog testat tillräckligt många växter för att veta vad som fungerar. Jag har kommit fram till en rätt uppenbar insikt och det är de växter som redan växer här som fungerar bäst. Det är lika bra eftersom det passar bättre med stora sjok av växter i min torpmiljö.

Vad jag nu har sysslat med under våren är att dela växter i trädgården men jag har även grävt upp växter i andra trädgårdar. Jag har ju privilegiet att arbeta som trädgårdsmästare. De växter som finns vid torpet är olika nävor, myskmadra, kaukasisk förgätmigej, ormöga, gulplister, vitsippa, trädgårdsblåklint, skogslök, ramslök, akleja, kungsmynta, citronmeliss med mer. Det är växter som sprider sig snabbt, så de är lätta att dela och när de planteras ut kan de dominera ut andra oönskade växter. Jag har nog skaffat mig 200 nya perenner så det blir gott om planteringar till hösten. Synd att jag inte kom på detta tidigare, det hade sparat mig tusentals kronor. Men ibland har man lite för bråttom.